Fotbal American: Cluj Crusaders vs Timisoara Lions


modificat în:

postat în categoria SPORT

Urmariti imagini de la meciul Cluj Crusaders vs Timisoara Lions, din 22 mai, 2011, un retur pentru Cupa de Vest. Antrenorul echipei "Cluj Crusaders", Rafael Ruiz Anaya, un american mexican ce s-a casatorit cu o romanca si a descoperit aici pasionati ai fotbalului de la el de acasa, face un rezumat la situatia acestui sport in Romania... vorbind despre echipe, campionate si planuri de dezvoltare.

Fotbalul American este un sport nou in Romania, desi probabil ca multi romani l-au vazut in filmele americane. In ultimii ani s-au format 5 echipe (in Bucuresti, Cluj, Constanta si Timisoara) de tineri care iubesc acest sport si investesc timp si bani in echipele lor.

Fotbalul american este destul de diferit de fotbalul traditional, avand mai multe in comun cu rugbi. Jucatorii controleaza o minge cu mainile sau cu picioarele, infruntandu-se corp la corp in impacturi puternice pentru a avansa spre linia oponentilor. Punctele se castiga prin mai multe metode, cele mai spectaculoase metode fiind si cele mai valoroase.
© TV-net.ro 2007-2015 www.tv-net.ro