Bagua - lectii in Cluj cu Edward Hines


modificat în:

postat în categoria SPORT

Bagua sau Baguazhang ( palma celor opt trigrame ) este o arta martiala chinezeasca in stil intern, adica se ocupa in special de capacitatile mentale, nu de dezvoltarea fortei musculare. Caracterul acestei arte martiale consta in dezvoltarea formelor fluide ce permit adaptabilitate fata de foarte multe situatii. Una din metodele fundamentale ale acestei arte este "mersul pe cerc", imprumutat din taoism; pe cerc, individul isi dezvolta echilibrul si sensibilitatea la miscari, crescand fluiditatea aplicatiei.

Edward Hines a venit, in premiera pentru Romania, sa tina un seminar de Bagua tocmai in Cluj, fiind invitat de clubul Ming Dao (tai chi). Domnul Hines este britanic, dar isi desfasoara activitatile in Paris, unde tine cursuri. Seminarul din Cluj, tinut in sala Gimmy din Polus Center, le-a permit clujenilor sa descopere o parte din formele si miscarile Bagua si sa faca niste aplicatii, sub supravegherea maestrului care a facut niste demonstratii si pentru noi.

Maestrul Hines spune ca i-a placut orasul Cluj si imprejurimile rurale si ca s-a straduit sa nu se indragosteasca, zilnic, de cand a sosit acum 4 zile.
© TV-net.ro 2007-2015 www.tv-net.ro