Cum se fac placintele la Gilau. Lucretia Iacob face o demonstratie


modificat în:

postat în categoria Radacini

Dupa ce, in copilarie si in tinerete a suferit din cauza saraciei din timpul razboiului si de dupa razboi, cand manca malai in loc de paine, tanti Lucretia Iacob isi ia revansa acum cat de des poate. In anii 50, in Gilau nu mai era moara care sa macine graul satenilor, asa ca satenii au trecut pe malai si pe mamaliga. In anii 60, vremuri s-au schimbat in bine, iar faina de grau a devenit accesibila. De atunci incoace, Lucretia a facut mii de placinte, pentru barbat, pentru copii si pentru ea insasi.

Primarul Dumitru Sfarlea sustine ca tanti Lucretia face cele mai bune placinte, dar adevarul e ca niciodata nu a fost organizat vreun concurs pentru a stabili clar ierarhiile intre femeile care fac placinte. Si daca nu are un act care sa-i ateste competentele, Lucretia Iacob coace placintele intr-un mod unic: in tigaita de la soacra sa, pe vechiul cuptor zidit incins doar cu lemne.
© TV-net.ro 2007-2015 www.tv-net.ro